Sunwijzer.NL

Zonvakantie naar Playa de las Américas

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Met onze koude winters in Nederland wil iedereen af en toe wel even ontsnappen naar een warmere plek. Een van de meest geschikte plekken zijn de Canarische Eilanden. Tijdens onze winters kun je hier nog steeds goed terecht en bovendien is de vliegafstand goed te doen. Een reis naar Azië wordt voor veel mensen toch net iets te ver vliegen. Ten slotte ben je al binnen 4,5 uur op Tenerife vanaf Nederland. Playa de las Américas Tenerife is de populairste plek op dit eiland.

Wat is er te doen in Playa de las Américas?

Toeristen over de hele wereld komen naar deze badplaats. Het is dan ook volledig opgezet voor het toePlaya de Las Americassme en je komt er alle toeristische faciliteiten tegen die je nodig kunt hebben. Zoek van tevoren een geschikt hotel op een goede locatie. Let er goed op wat voor soort hotel je wilt. Omdat er ook een bruisend nachtleven is zit je liever niet met je gezin in een hotel vol met feestende toeristen.

De nummer 1 activiteit is natuurlijk relaxen op de stranden. Playa de las Américas is in het zuidwesten van het eiland gelegen. Dit is de plek waar de mooiste stranden van het eiland zijn te vinden en heeft een gunstige locatie t.o.v. de zon heeft. Dit maakt deze badplaats de perfecte locatie voor toeristen die lekker willen zonnen op het strand en uitgerust thuis willen komen. De stranden in deze badplaatsen zijn kunstmatig aangelegd. Een groot voordeel is dat je er gratis gebruik kunt maken van het openbaar vervoer om van de ene plek naar de andere plek te komen. Dit bestaat uit bussen die de hele dag door rijden.

Bij het strand is een grote boulevard te vinden. Aan deze boulevard kom je alles tegen voor een geschikte vakantie. Tijdens de wandeling over de boulevard zie je de vele souvenirwinkels en heb je de mogelijkheid om te genieten van een lekker hapje eten. Hier vind je de populairste restaurants van de badplaats. Aan de boulevard is tevens een winkelcentrum te vinden. Groot voordeel van het shoppen in Playa de las Américas is dat je voordelig goederen belastingvrij kunt kopen. Heb jij nog de ruimte vrij in je koffer? Maak hier dan gebruik van!

Het uitgaansleven

Naast de stranden is een van de voornaamste redenen waarom toeristen kiezen voor deze badplaats de vele uitgaansgelegenheden. Het is dan ook wel een uitgaansparadijs te noemen en de meeste clubs, discotheken en bars van Tenerife zijn hier te vinden. Het uitgaansgedeelte is op te delen in drie verschillende gebieden, te weten Veronicas, Starco en The Patch. In welk gebied jij het beste uit kunt gaan is helemaal aan jou. Neem een kijkje bij ieder gedeelte en maak je keuze.

Een leuke stapavond beleef je o.a. bij Den Glade Viking. De naam zegt het al, dit is een Scandinavische discotheek waar te gekke feesten worden georganiseerd. Voor de Nederlanders is er altijd nog The Flying Dutchmen om te stappen.

Andere plekken op Tenerife

Tijdens je vakantie naar Tenerife hoef je natuurlijk niet de hele vakantie in de badplaats te blijven. Het eiland heeft nog veel meer te bieden voor iedere toerist. Een van de hoogtepunten is zonder twijfel het beklimmen van vulkaan El Teide. Bij verschillende reisorganisaties is deze tour direct te boeken. De vulkaan is te vinden in het natuurpark El Teide en ook in de rest van het park zijn mooie plekken te zien. Een ander park is het Loro Parque. Dit is een tropisch park met vele vogelsoorten. Daarnaast beschikt het over het grootste dolfinarium van Europa en is er nog veel meer te vinden.

Gerelateerd nieuws

Vakantie in Toscane

Als je over Italië begint heb je het over fantastische cultuur en historie. Naast prachtige plaatsen als Rome, Napels en Venetië is er ook nog

De topcampings in Italie

Italië is een ongelofelijk veelzijdig land waar diverse mooie regio’s en plaatsen te vinden zijn waar je kunt verblijven. Wanneer je een kampeervakantie gaat doorbrengen