Sunwijzer

De mooiste wandelroutes in Noord Holland

Deel artikel

Zin om er eens op uit te gaan in Noord-Holland? Met steden als Alkmaar, Haarlem en Amsterdam is er voor een korte citytrip genoeg te zien en te beleven. Wie liever de natuur intrekt, kan terecht op de vele wandelroutes die (vooral) het kustgebied rijk is. De vele vakantiehuizen Noord-Hollandse kust liggen vaak pal bij deze routes. Urenlang struinen door de duinen en genieten van de vogels, schepen en zeehonden: Noord-Holland heeft het allemaal. Online kun je de mooiste wandelpaden vinden, maar welke kies jij uit? Ga je voor een tocht door de polder, of trek je toch liever de duinen in?

Online zijn de mooiste routes te vinden

Wie online op zoek gaat naar goede wandelroutes, komt al snel uit bij websites zoals die van de ANWB. Mensen die een huisje huren aan zee kunnen op deze website wandelroutes in de buurt vinden, met daarbij ook een beschrijving van wat er allemaal te zien is. Wie voor een uitdaging wil gaan, kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de Schoorlse duinen te bezoeken. De hoogste duin van Nederland ligt in dit gebied. Voor degene die graag de top wil zien: je zult 249 traptreden moeten beklimmen. Ook geeft de website goed aan wat je kunt verwachten qua toegankelijkheid, wildlife, bloemen en planten en andere bijzonderheden.

Vraag het aan de locals

Een andere goede manier om de beste wandelroutes in de buurt te vinden, is door het gewoon aan de inwoners te vragen. Veel dorpen en steden, vooral ook in de kustplaatsen, hebben een eigen VVV-kantoor waar toeristische informatie wordt gegeven en (vaak) ook routes te koop zijn. De medewerker van de VVV kan je vertellen of een route wel of niet geschikt is voor jou. Wat sowieso vaststaat: in Noord-Holland zijn veel mooie wandelroutes te vinden. De Schoorlse duinen, Kennemerland, de Olmenhorstroute bij Lisse of Bergen aan zee: welke route je ook kiest, ze zijn de moeite waard. Veel wandelplezier!

Gerelateerd nieuws

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!