Sunwijzer

De drie voordelen van goede zonwering

Deel artikel

Van verbetering van de energie-efficiëntie tot vermindering van verblinding, hier zijn drie belangrijke voordelen van goede zonwering die je kunnen helpen een uitnodigende en comfortabele leefruimte te creëren.

1. Verbeterde energie-efficiëntie

Goede zonwering kan de energie-efficiëntie van je huis aanzienlijk verbeteren door isolatie tegen warmteverlies in de winter en het tegenhouden van zonnestralen in de zomer. Dit helpt om je huis het hele jaar door op een constantere temperatuur te houden, waardoor het gemakkelijker wordt om je verwarmings- en koelingskosten te reguleren. Bovendien hebben goed beschaduwde huizen vaak minder energie nodig voor verlichting, omdat ze natuurlijk licht binnenlaten in plaats van uitsluitend te vertrouwen op kunstmatige verlichtingsbronnen.

Met zonwerende raamfolie zorg je voor goede zonwering, én tegelijkertijd ook voor isolatie in de wintermaanden.

2. Minder verblinding

Naast bescherming tegen ongewenste warmte of kou, kan goede zonwering ook de schittering verminderen van direct zonlicht dat in de zomermaanden door de ramen naar binnen stroomt. Verblinding maakt het niet alleen moeilijk om binnen goed te zien, maar kan ook leiden tot vermoeide ogen gedurende langere perioden – vooral als je de hele dag naar een computerscherm kijkt!

3. Meer privacy

Een belangrijk voordeel van goede zonwering is ten slotte meer privacy in je huis; vooral belangrijk als je in een drukke buurt woont of aan drukke straten waar voorbijgangers door de ramen een glimp van je woonruimte kunnen opvangen! Om maximale privacy in je huis te garanderen, kies je raambehandelingen die het zicht van buitenaf beperken, zoals privacyjaloezieën met verstelbare lamellen die je kunt aanpassen aan hoeveel licht en zicht je van buitenaf wilt – volledig afgesloten of gedeeltelijk open, afhankelijk van het tijdstip van de dag! Bovendien zijn bepaalde soorten stoffen jaloezieën, zoals vouwgordijnen, speciaal ontworpen voor extra privacy, omdat hun plooien elkaar overlappen als ze dichtgetrokken worden en zo elk mogelijk zicht van buitenaf blokkeren! Zonwerende raamfolie is ook verkrijgbaar met een soort zandstraal effect, hiermee profiteer je naast zonwering ook van inkijkwerend effect.

Gerelateerd nieuws

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!