Algemene informatie Egypte

duiken in egypteEgypte is een fascinerend land in het noordoosten van Afrika. Het land heeft een interessante geschiedenis die teruggaat tot aan het begin van de beschaving. Egypte wordt niet voor niets aangemerkt als de oudste vakantiebestemming op aarde. Door de rijke historie van het land zijn er heel veel antieke monumenten te bezichtigen, nergens in de wereld zijn er zoveel monumenten te vinden. Indrukwekkende tempels en piramides zijn al sinds jaar en dag het toonaangevende beeld van Egypte. Daarnaast heeft het land een net zo intrigerend landschap. Het land heeft een uitgestrekte woestijn met daar tussen door de levengevende rivier de Nijl. De Nijl loopt vanuit de hoofdstad Cairo door het hele land. De Nijl is enorm vruchtbaar en het overgrote gedeelte van de bevolking van Egypte woont langs de levengevende rivier. De Nijl is ook geliefd voor een Nijlcruise, zo kan het eeuwenoude verleden ontdekt worden op een moderne manier. Er is meer dan alleen het woestijngebied en de Nijl, de Rode Zee is populair vanwege de prachtige onderwaterwereld. De koraalriffen van de Rode Zee worden beschouwd als de mooiste van de hele wereld. Aan de Rode Zee liggen de badplaatsen waar iedere toerist geniet van een ontspannen vakantie. Hurghada, Sharm el Sheikh en Marsa Alam zijn geliefd bij toerist van over de hele wereld. Egypte is het vakantieland waar alle ingrediënten aanwezig zijn voor een geweldige zonvakantie.

Geografie van Egypte

In het noorden van Afrika is de staat Egypte gelegen. Naast het vasteland omvat de Arabische Republiek Egypte ook het schiereiland Sinaï. Het schiereiland wordt geografisch gerekend tot Azië. Het noorden van Egypte grenst aan de Middellandse Zee, het noordoosten aan de Gazastrook en Israël, het oosten aan de prachtige Rode Zee, Soedan in het zuiden en Libië in het westen. De oppervlakte van Egypte is ongeveer 25 keer Nederland. Het grootste gedeelte van het land bestaat uit de Sahara, maar vanaf de Hoofdstad Caïro loopt de rivier de Nijl door het landschap. De Nijlvallei is de vruchtbaarste grond in Egypte en hierdoor wonen Egyptenaren vooral langs de Nijl. De Rode Zee is het meest geliefd als vakantiebestemming. Langs de Rode Zee liggen de populaire badplaatsen zoals Sharm el Sheikh, El Quseir, Makadi Bay en Hurghada. De rivier de Nijl is tevens een geliefde vakantiebestemming voor toeristen die willen genieten van een Nijlcruise.

Het weer in Egypte

Egypte kent een typisch woestijnklimaat met warme winters, hete zomers en weinig kans op neerslag. Het land kent in principe slechts twee jaargetijden. Een hete periode die loopt van mei tot en met oktober en een milde periode die loopt van november tot en met april. De kans op neerslag in Egypte is nihil, op slechts een enkele plaats is er kans op neerslag. Door het woestijnklimaat zijn er het hele jaar door enorme temperatuur verschillen in het binnenland. De temperatuurverschillen kunnen oplopen tot wel 20 graden Celsius in één etmaal. De temperatuurverschillen langs de Rode Zee zijn veel kleiner, het verschil in één etmaal is slechts zo’n 10 tot 15 graden Celsius. De temperaturen aan de Rode Zee zijn het hele jaar aangenaam en daarom is Egypte ook een geliefde vakantiebestemming voor de winterzon. In de wintermaanden is de gemiddelde temperatuur ongeveer 25 graden Celsius. Heel veel toeristen kiezen juist de winterperiode uit voor een vakantie naar Egypte omdat de temperatuur dan zeer aangenaam is.

Bezienswaardigheden in Egypte

De cultuur van Egypte heeft een rijke historie die teruggaat tot aan het begin van de beschaving en hierdoor zijn er heel veel bijzondere en indrukwekkende bezienswaardigheden te bezichtigen in het land. De grote piramides van Gizeh net buiten Caïro zijn de meest symbolische bezienswaardigheden van het land. Er zijn heel veel meer archeologische bezienswaardigheden langs de levensader van het land, de Nijl. Toeristen kunnen bijvoorbeeld de schatten van Toetanchamon in het museum van Cairo bekijken, de grote tempel van Ramses II in Aswan of dwalen door de colonnades van Karnak in Luxor. Van het oude Alexandrië tot aan de vallei der koningen, de geschiedenis van het verleden is altijd aanwezig in Egypte.

De meeste toeristen gaan naar Egypte op vakantie om de oude monumenten te aanschouwen, maar ook de natuurlijke attracties worden druk bezocht door toeristen. De Rode Zee staat bekend om de wondermooie koraalriffen, exotische vissen en het kraakheldere zeewater. Toeristen gaan ook graag naar de Sahara om een bezoek te brengen aan een zoetwaterbron. Egypte is een vakantiebestemming waar alle zintuigen geprikkeld worden.

Overige informatie

egypte zeilenEgypte is dé all inclusive vakantiebestemming bij uitstek. Geen enkele andere vakantiebestemming biedt zoveel accommodaties aan met het all inclusive concept. Toeristen kunnen in Egypte 365 dagen per jaar genieten van een zonvakantie waarbij alles tot in de puntjes is geregeld. De accommodaties die het concept aanbieden liggen voornamelijk langs de Rode Zee. Met een Egypte all inclusive vakantie is het enige wat telt; genieten! Kom volledig tot rust, geniet van de Egyptische zon en van de smakelijke gerechten in het hotel-restaurant. Er blijft meer dan genoeg tijd over om Egypte te ontdekken en de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee.

Toeristen die liever het oude Egypte willen ontdekken kunnen dit het beste doen met een Nijlcruise. Geniet op het cruise schip van alle rust en meer elke dag aan om de mooiste monumenten vanuit het oude Egypte te bewonderen. Als afsluiter van de vakantie bestaat er altijd de mogelijkheid om een badplaats aan de Rode Zee aan te doen en alsnog te genieten van een all inclusive verblijf in Egypte.